Over TRZ

Naast de trainingen bij de eigen vereniging zijn er voor getalenteerde volleybal(st)ers diverse mogelijkheden om een stapje extra te doen. Onder toeziend oog van de NEVOBO worden er op meerdere plaatsen in het land Talententrainingen georganiseerd. De organisatie hiervan heeft de NEVOBO van regio Noord afgestaan. Boven de Talententraining, ook wel Regiotrainingen genoemd, is er nog de RTC en de CSE. Hierboven is er de jeugd van Jong Oranje.

De TRZ (Talententraining Regio Zwolle) bestaat vanaf 1999 eerst onder de rayon trainingen Hanze-Linde in Vollenhove, hierna werd het Talenten Training bij VC-Zwolle gegeven, sinds 2014 valt het onder vv Voorsterslag (voorheen Bas Autowas) maar is nu een op zich staande organisatie. Vanaf 1 mei 2018 zijn we een zelfstandige stichting onder de naam Talententraining Regio Zwolle (TRZ). De trainers komen van diverse verenigingen en alle trainers hebben een licentie en ruime ervaring met het opleiden van jeugdspelers. De TRZ biedt de trainingen aan voor zowel jongens als meisjes in de klasse ABC-jeugd en CMV N6.

Wanneer je bent geselecteerd voor de talententraining ga je 19 vrijdagen trainen verdeeld over het seizoen. Deze trainingen duren 2 uur en zijn erop gericht op je technieken te verbeteren. Er wordt dus niet getraind voor wedstrijden of op spelsystemen, maar alleen op de individuele techniek. Doordat we de betere spelers van verschillende verenigingen bij elkaar hebben zul je merken dat het niveau aanmerkelijk hoger ligt dan bij de gemiddelde teamtraining bij de vereniging. Dit maakt de trainingen heel leerzaam.

Wil jij hier ook aan meedoen? Kijk dan verder onder het kopje selectie hoe jij je aan kunt melden. Je kunt als er plaats is het gehele seizoen instappen, na eerst een selectie te hebben gedaan.

 

 

De TRZ doet meer!

 

Graag wil de Talententrainingen Regio Zwolle (TRZ), de jeugdspelers van uw vereniging een clinic aanbieden. Deze clinic heeft als doel de volleybal technieken extra onder de aandacht te brengen.

De clinic is bestemd voor de jeugdspelers van 10 tot 18 jaar van uw vereniging.

Onze trainers willen u in deze clinic graag laten zien wat er tijdens een training van de TRZ wordt aangeleerd. Deze clinic zal ongeveer twee uur duren.

De trainingen bij de TRZ zijn gericht op het individu, waardoor elke speler op zijn eigen niveau kan trainen.

Tevens trainen we in alle speelposities, zodat er langer aan de ontwikkeling van een allround speler gewerkt wordt. Bij de vereniging wordt om heel legitieme redenen veel eerder tot specialisatie overgegaan, wat ten goede komt van de teamprestatie, maar ten nadele is van de ontwikkeling van de speler.

De talentvolle spelers van uw vereniging kunnen bij ons aan in totaal 19 trainingen per seizoen deelnemen. Elke training duurt twee uur. De verwachting is dat door deze extra trainingen, de speler een nog hoger niveau aan zal kunnen bij uw vereniging, want de speler blijft natuurlijk ook bij uw vereniging trainen.

Zoals waarschijnlijk bekend sturen we u jaarlijks een uitnodiging om de talentvolle jeugd van uw vereniging aan de TRZ selectie te laten deelnemen. Door middel van deze clinic willen we u alvast een inkijk geven in onze werkwijze en maken we ook graag van de gelegenheid gebruik uw jeugdtrainers uit te nodigen om te komen kijken.

Als u geïnteresseerd bent, of graag meer informatie wilt, kunt u met mij contact opnemen via ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..